Herkullista ruokaa
Kävin kuuntelemassa Kim Öhmanin luentoa ruokakuvauksesta Kamera&Kuva -tapahtumassa maaliskuussa. Esityksestä sain paljon vinkkejä siihen, miten ottaa parempia ruokakuvia.
Erityisen tärkeää ruokakuvauksessa on suunnittelu. Valmiiden annosten ja kattausten kuvauksen lisäksi koko ruoanlaittoprosessin voi dokumentoida alusta loppuun. Myös ruokapöydän yksityiskohtien kuvaaminen elävöittää kuvasarjaa.Eri kuvausvaiheet on hyvä suunnitella etukäteen tarkasti.
Ruokakuvauksen ydin on se, että ruoka näyttää kuvassa herkulliselta, siksi ruoka-annos tulisikin kuvata mahdollisimman nopeasti, tuoreena. Esimerkiksi salaatti nahistuu jo 10 minuutissa tai jos kahvi seisoo kupissa pidempään, sen pinnalle nousee öljymäinen kerros, joka ei näytä kuvassa hyvältä.
Erityisen tärkeää ruokakuvauksessa on suunnittelu. Valmiiden annosten ja kattausten kuvauksen lisäksi koko ruoanlaittoprosessin voi dokumentoida alusta loppuun. Myös ruokapöydän yksityiskohtien kuvaaminen elävöittää kuvasarjaa.Eri kuvausvaiheet on hyvä suunnitella etukäteen tarkasti.
Ruokakuvauksen ydin on se, että ruoka näyttää kuvassa herkulliselta, siksi ruoka-annos tulisikin kuvata mahdollisimman nopeasti, tuoreena. Esimerkiksi salaatti nahistuu jo 10 minuutissa tai jos kahvi seisoo kupissa pidempään, sen pinnalle nousee öljymäinen kerros, joka ei näytä kuvassa hyvältä.
Tähän postaukseen valitut kuvat olen kuvannut reilun 10 vuoden aikana ilman erityisiä kuvausohjeistuksia. Kuvat ovat tyyliltään hyvin samankaltaisia. Niitä on otettu ruokailutilanteissa sekä kännykkäkameralla, pokkarilla että järjestelmäkameralla, jonka vuoksi kuvien laatukin vaihtelee paljon.
Kim Öhmanin kuvausvinkeille on todellakin käyttöä. Esimerkiksi kuvakulmia voisi vaihdella huomattavasti enemmän. Myös kuvausreksiviittaa voisi käyttää, vaikka Öhmanin mukaan yksinkertainen onkin kaunista... Tästä on hyvä jatkaa...
Kommentit
Lähetä kommentti